Там тя публикува скандален откъс от новата си книга, за която твърди, че й е отключила прокоба, заради която я застигнали тежките здравословни проблеми. "Отдавам случилото се на романа ми, които завърших предишния ден. Пишех го в последните две години. Една от героините умира, слава Богу, не бях аз. Днес съм добре, вече съм добре и продължаваме напред, както се казва в клишето.

Избягвам да говоря по темата, защото това, което ми се случи, предполагам, се е случило и на други хора и премеждието не бива да става повод да обикалям телевизиони студиа. Още ме е страх още го преодолявам. Това, което ми се случи, е било предопределено от новия ми роман. Аз самата бях изненадана - да си в кома е нещо, което обръща мирогледа ти, поглеждаш много навътре в себе си”, разказва Мира. Във фейсбук профила си тя публикува и шокиращия разказ от новата си книга.

„Моето предположение, е че ако човек е с по-отворен дух, по-възприемчив към духовното, а не към материалното, той полудява, когато пие алкохол. Всички дяволи му се натрупват защото е блокирал духа, няма защита. Когато Го няма Бога в нас ставаме отворена врата за силите от по-ниските нива. И сатаната започва да си играе с нас.

Аз, като се напиех какво правех? Ставах подвластна на подтици и желания, които ме бутаха в посоки над които нямат контрол - ходи по мъже, шмръкни кокаин, похарчи си заплатата, не ходи на работа…, обиждай, мачкай, унищожавай! Като съм била пияна, съм живяла този живот не на макс, а на 10 макса взети заедно. Но това е съсипващо сгромолясващо чувство. И има уловка - от толкова каране на макс на живот с алкохол често ми ставаше скучно да съм просто пияна.

Тогава минавах следващата категория - шмърках. И усещането наистина хубаво, но само заради едно - че светът и неговите отговорности са изключват! Освен че изчезваха тревогите и болките, изчезваше и всичко друго. Работата, децата, приятелите - всичко се изпаряваше. И започнаха да ми избиват циреи. Умствени циреи”, пише Мира Добрева в новия си роман.

Така и не става ясно дали това се случва на лирическата героиня в романа или Мира визира епизод от своето минало. Сред колегите си тя е известна като изключителен професионалист, няма данни да е злоупотребявала с акохол, камо ли с наркотици. Припомняме, че тв звездата живее втори живот след, като лекарите в “Пирогов” успяха да я спасят след спешна операция на стомаха. Драмата се случи в средата на септември след неин интензивен поход до Рилските езера, когато внезапно й прилошава и се налага да бъде откарана в болница с линейка. Там лекарите я привеждат в изкуствена кома и я оперират от тежък перитонит. Процесът на въстановяване ще продължи около 6 месеца.