Тя се опита да го направи като взе страна по темата, която засегна преди седмица един от участниците в актуалния сезон на музикалния формат. Константин Кацаров разказа в обширен статус във Фейсбук, че от шоуто на Би Ти Ви не му дали възможност да пее българска музика, поради липса на права. Музикантът твърдеше, че от няколко списъка с предложения от негова страна, от екипа все му отхвърляли песните, които да изпълни и се опитвали да налагат свои списъци, а накрая като избере от тях, пак имало пречка с правата.

Предизвикана от актуалната тема, Мария Илиева също заяви мнение по въпроса без да й е търсено. "Много ми харесва, че все повече българска музика чуваме на сцената на "Гласът на България" и това е огромна заслуга на нашия екип и продуцентите", влезе в защитен режим поп фурията по време на гостуването й в "120 минути" през уикенда. "Въпреки, че ние се съобразяваме със световен формат и неговите искания, тези хора успяват да прокарат линията на българската музика по най-въздействащ начин", допълни тя в контра на обвиненията на Коцето, но така и не спомена името му и конфликта, който се заформи преди десетина дни.

Пред водещия Илиева посочи, че музикалното шоу има и своя победител в лицето на Петя Панева, която с българска народна песен спечели състезанието миналата година. Припомняме ви, че изпълнителката беше в отбора на Галена и тогава се прокрадоха слуховете, че победителя е нагласен, тъй като въпросното момиче е работило като певица в заведението на мъжа на фолк дивата в Арбанаси. Мария също е вкарала свой човек в играта - изпълнителката на народни песни Александра Борисова-Съни. Момичето от Кюстендил е част от лейбъла на менторката си "Стерео стая" и също така е влизала в ролята на подгряващ изпълнител на концертите на Илиева.

Феновете на Гласът се молят шуробаджанащината да не възтържествува и тази година. Макар, че същата вече успя да премахне някои от най-добрите участници в актуалния сезон. Сред тях беше и Бойка Щерева-Лейди Би. Тя бе елиминирана преди две седмици, като в социалните мрежи мнозина не скриха разочарованието си, тъй като Бойка е била много по-добра и убедителна в изпълнението си на живо.