Светолозара Трендафилова, както е рожденото й име, се прекръсти на Лахиф в инстаграм, а скоро след това плъзна слухът, че се е омъжила на скромна церемония за австралийски ръгбист на име Макс Лахиф. Откакто смени фамилията си, Зара изчезна задълго от инстаграм, а снимки с новия си любим все още не е показала. Тъй като обаче продължава да е Лахиф в социалната мрежа, предполага се, че тъкмо ръгбистът е бащата на сина й.

Преди да стане г-жа Лахиф, Зара бе Уотсън няколко години, след като се омъжи за друг австралийски спортист, но жънещ успехи в леката атлетика. Нашенката и Ерик Уотсън се запознали в островната държава Бахрейн и любовта им бързо избуяла, като в резултат се стигна до брак. През 2016 г. влюбените се преместиха в Австралия – родината на Ерик, където скоро след това се състоя сватбата им, но безоблачното им щастие не продължи дълго. Разведоха се и Зара се върна в Дубай. Дълго време тя се подвизаваше в инстаграм с фамилията на бившия си мъж, като покрай него се сдоби и с нова професия. Зара се увлече по спорта, докато бе с Ерик, и след раздялата им се изявяваше като фитнес инфлуенсър, вдъхновяващ последователите си в социалната мрежа да спортуват и да водят здравословен начин на живот като нея.

Въпреки че открай време не живее в България, брадърката често си идвала. У нас, освен с участието си в първия сезон на „Биг Брадър“, в който имаше страстна авантюра с Найден Найденов – Нед, Зара е популярна и с други свои любови. Доста обсъждана бе връзката й с покойния бизнесмен Христо Сираков, с когото бяха близки приятели и след разлъката. Не той обаче подкрепил финансово амбициите й. Когато варненката преустанови крехката си кариера на тв водеща и замина да учи актьорско майсторство в Ню Йорк, се появи мълвата, че има нов благодетел.

Според пикантните слухове отпреди години красавицата е била официална метреса на Васил Божков. По това време олигархът нямаше никакви проблеми със закона – напротив, той даже беше уважаван член на обществото. Мълви се, че покрай аферата си с Черепа Зара забременяла. Тя обаче била накарана от олигарха да направи веднага аборт, въпреки че тя не желаела. След този случай отношенията им приключили. По-късно се заговори, че Зара се е залюбила със скандалния Иван Танев –Универсалния, с когото именно заминала за Дубай. След раздялата си с него варненката се установила в арабското емирство и решила да продължи живота си далеч от родината. Не е ясно дали и към момента живее постоянно в Дубай, тъй като в последните месеци Зара е станала доста загадъчна в инстаграм.