Марианна Александрова грабна в неделя вечерта победата в кулинарното риалити и голямата награда от 100 хиляди лева. Но триумфът на варненката никак не се понрави на Николета, която е имала друг фаворит в осмия сезон на „Мастършеф“. „Истинският победител“, написа Лозанова и публикува снимки на Осман, който остана на крачка от победата с нестандартните си творения на финала.

Думите на бременната силиконка бяха споделени от стотици други в социалните мрежи, които смятаха като нея, че Осман е заслужавал статуетката, която отиде в ръцете на Марианна. Единственият останал мъж в кулинарното риалити впечатли журито с предястието и основното ястие, но силно го разочарова с десерта си. И това определено наклони везните в полза на Марианна. Третата финалистка беше фаворитката на останалите хоби-готвачи - Биляна, пише България Днес.

Александрова оцеля в цели 7 елиминационни битки, спечели си 3 значки за имунитет и една мастър-престилка по пътя си към финала. „Въпреки че не бях любимка на своите конкуренти, успях да се утвърдя и да стигна до финал. Такъв адреналин и положителна емоция не бях изпитвала никога досега. Дълбоко в сърцето си винаги съм знаела, че ще бъда на финал“, сподели Марианна.

„Морската лъвица“, както я нарече шеф Таралежков, е научен работник с изявена страст към кулинарията и към туризма. Още в началото на надпреварата тя сподели, че има за цел да създаде регионален гастрономически бранд на Варна заради многото националности, оставили своя отпечатък върху местната кухня. Вярна на принципте си, за финала Марианна представи родния си град с тристепенно меню, базирано на задълбочено З-годишно проучване. За своя последен спринт приготви черноморска супа с лаврак, миди, скариди и хайвер, филе от калкан с цвят от тиквичка и картофен фондан и кейк по варненски с тиквички и бял шоколад.