На 25 ноември вечерта возилото на изпълнителката беше задигнато под терасата на дома й в София само денонощие след като Юнона се завърна от Австралия, откъдето пък обяви, че е получила предложение за брак от приятелят си – тайнствен бизнесмен. Според разказа на Юнона, камерата за видеонаблюдение, монтирана на видно място под терасата й, не стреснала дръзкия апаш, който маскиран с шапка и с качулка на главата отключил нейния „Хюндай“ и си тръгнал с автомобила.

„След завръщането ми от най-красивата държава Автралия в нашата мащеха България, поканих своето семейство да ми гостува и те дойдоха от Стара Загора. Седнахме да се почерпим за всичко хубаво, което ни се случи в пътуването... Колата беше спряна точно под терасата ми и гледана от видеонаблюдение. Излязоха гостите ми да пушат на същата тераса и ме попитаха кога успях да я преместя в гаража. Изтръпнах! И даже си помислих, че се шегуват. Излязох и колата я нямаше. Видях как само 2 минути по- рано мъж с шапка и качулка необезпокоен от осветлението и камерите, я отключва и потегля...“, ожали се Юнона.

Въпреки че веднага е сигнализирала на тел. 112 за кражбата, автомобилът на чалгаджийката до този момент не е открит. Според полицейски източник на „Уикенд“, столичните криминалисти разследват група автоджамбази, ръководени от Краси Мраморския, за откраднатия електрически автомобил на Юнона. Твърди се, че именно бандата на Мраморския е специализирана в задигането на електрически модели автомобили, тъй като разполага със скъпоструваща техника за отключването и запалването им.

Според една от версиите, които се прокрадват в ъндърграунда, похитената кола може и да не е единствено с мотив бърза печалба за апашите, а да е насочена като своеобразно отмъщение към Юнона. „Върви слух, че певицата е вбесила бивше свое гадже – крими бандит, гравитиращ около Краси Мраморския, който поръчал да откраднат колата й за отмъщение. Онзи прочел в интернет, че Юнона ще се жени, след като получила предложение за брак от милионер на яхта в Сидни и решил да я накаже, като й открадне автомобила“, дава гласност на мълвата за истинската причина за задигнатото возило на неуморната труженичка на микрофона надежден източник.

Слухът гласи, че допреди около година певицата е поддържала бурна интимна връзка с радомирския бандит Гената Жабето, сочен като дясна ръка на Краси Мрамоския. Според полицейски източник на „Уикенд“, Гената Жабето от години се е утвърдил в подземния свят като търговец №1 на крадени авточасти. В случаите, в които бандата на Краси Мраморския е получила поръчка от чужбина за конкретен модел скъп автомобил, който успее да задигне, рамата и шасито на возилото се пренабиват в автоморгата на Жабето, който дори пребоядисва откраднатия модел и го превръща в почти неузнаваем нов експонат.

Впоследствие колата се кара към Варна и се предоставя на популярния апаш Пламен Косара, който я пласира към Русия като кола-двойник. Мраморския работи и с друг майстор на коли-двойници – Бойса от Свиленград, който пласира част от откраднатите возила към Турция и арабския свят. Според полицейски източник, Юнона е спестила в показанията си пред криминалистите за отминалата любовна връзка с Гената Жабето, която, разправят, приключила злощастно. Из Радомир се шушука, че любовната афера между фолкпевицата и търговец №1 на крадени авточасти била разтурена след титаничен скандал и дори физическо нападение над Юнона от съпругата на бандита.