Синът на бившия аграрен министър Венци Върбанов като младеж учи в Италианския лицей в София, след което се мести в Англия и завършва там средното си образование с интернационална диплома. После едва 18-годишен е приет в най-престижната във Великобритания Академия по актьорско майсторство в Оксфорд след много тежък изпит – за 20 места кандидатстват 20 000 души. Въпреки силния си старт на Острова Даниел решава да се върне и да завърши висшето си образование в България.

За да продължи в Англия, след тази първа година в Оксфорд се кандидатства отново за тяхната академия, където не само конкуренцията е зловеща, но и практиката е да се приемат артисти на по-голяма възраст. Той успява да създаде доста контакти в средите на Острова и след като приключва с ученето си в НАТФИЗ при проф. Атанас Атанасов, отново поема към Великобритания. Страната е притегателна за доста български актьори, припомня Hotnews.bg.

Синът на Антоний Генов Ангел почина само на 43 години в Англия през 2021 година, както носят слуховете, след запой. Петър от „Фермата“ също се похвали, че има агент в Лондон, който му търси роли. Любен Кънев, когото гледахме в предишните сезони на сериала „Ол инклузив“, също от години снима реклами във Великобритания.