Певецът, който обича да критикува музикални формати като "Гласът на България" и млади водещи като Николаос Цитиридис и този път не сложи цип на устата си. Христов не свали черните си очила дори в студиото, за да не издадат торбичките под очите му, че през януари ще стане на 60 години, но не видът му на застаряващ рокер предизвика зрителските коментари. Двамата с Нели Рангелова представиха новия си дует "Когато се огледам в очите ти", записана 30 години след последната им обща песен. Точно годините накараха Христов да избухне, провокиран от въпроса кога ще даде път на младите:

"Това като го чуя и полудявам. Буквално. Чакайте бе, хора, какъв път, какви магистрали?! Аз цял живот съм вървял по своя си път и продължавам да го правя. На мен никой не ми е давал ни път, ни пътека, за да ме питат такива простотии днес. Младите да си направят собствен път и да тръгнат по него, ако могат. Аз да не съм регулировчик, че да им давам път?!", разгневи се Георги Христов, който бе подкрепен от приятелката си Нели Рангелова. "Кога съм щяла да сляза?! Ами няма да сляза", тросна се Рангелова.

Във Фейсбук пък Христов посочи за свой фаворит за победител в "Гласът на България" Симеон Славев, който се радваше на подкрепата и на Мариана Попова. Христов явно не харесва спечелилата формата Надежда Ковачева и затова успокои загубилия: „Симеон Славев, бъдете щастлив, че отпаднахте на финала! И нямате загробващ договор! Дано! Вие имате собствен път! Следвайте го!!“, написа веднага след края на епизода той.