Звезда №1 на българската музика от половин век е на спартанска диета яде колкото пиле, за да поддържка тегло от 43 кг. С напредването на възрастта обаче очевидно манията й да бъде слаба като скелет, става все по-трудно изпълнима. Истинската фигура на Лили лъсна наяве през миналия уикенда когато тя изнесе два поредни концерта в Зала 1 на НДК пред столичните си фенове.

На грандиозните рецитали певицата се появи с характерното за нея черно, състоящ се от плисирана дизайнерска пола, боди с нашивки от камъни и вериги по раменете и сако. След първите няколко изпълнения Лили съблече сакото и публиката остана в недоумение от наедрялата й фигура. За пръв път естрадната икона има паласки и корем. 89-годишната изпълнителка на "Ветрове" е загубила емблематичната си фина талия, но краката й продължават да бъдат тънки като солети.

Още след първия концерт в НДК във фейсбук се появиха любителски снимки и видеоклипове от изявата й, направени от хора от публиката. Естрадната примадона принципно забранява на нейните спектакли да бъдат правени фотоси, понеже не я представят в желаната от нея светлина. Именно със забрана да се снима и молба всички телефони да бъдат изключени стартира всеки неин концерт. Очевидно обаче почитателите й са погазили желязното правило и побързаха да публикуват снимки на Лили, на които тя изглежда напълняла и състарена.

Кадрите предизвикаха лавина от коментари, като из фейсбук се стига дори до скандали между критикари и заклети нейни фенове. По-късно някои от нелицеприятните снимки бяха изтрити, тъй като звездата побесняла от появата им. Едва след втория концерт в нейния официален фейсбук профил се появиха професионално заснети от личния й фотограф снимки, на които тя изглежда съвършено различно - с удължени крака, без никакви паласки и корем, изгладени като с ютия бръчки по лицето и изсмукани мазнини. "Все едно е друг човек, коментират хора, успели да я зърнат на живо в НДК. В последните десетина години звездата задължава фотографа си да обработва всеки неин кадър с фотошоп, за да изглежда така, сякаш времето за нея е спряло.

Дори пластичните операции, суровите диети и непрестанните грижи за външния вид, които Вечната Амбър полага за себе си, в един момент се предават пред възрастта. За своите близо 90 години обаче Лили все още поддържа завидна визия, енергия, а гласът й е все така мощен. Почитателите на творчеството й недоумяват защо е необходимо да се срамува от вида си и да става за смях, като допуска в медийното пространство да се появяват само снимки, на които е буквално с подменена самоличност.