Глория бе една от първите, която се сбогува с гърка в инстаграм, като го нарече "легенда". Дълго жалейка публикува и Тони Стораро, който бе не само колега, но и близък приятел на Карас. "Почивай в Мир - Учителю! Мъката е неописуема. Ти беше човека, който ме вдъхнови да направя своите първи стъпки в Музиката, този на когото подръжавах, от когото се научих на толкова много Музика! Ти беше всичко за мен във Музиката!

Ще останеш завинаги във моето сърце и ще бъдеш винаги част от моята Музика! Знам, че си на по-добро място! Раздвам се, че си бяхме близки приятели и си ми бил като Баща от когото съм възприемал най-ценните си съвети! Благодаря ти за всичко, което ми даде! Оставаш за винаги в сърцето ми, винаги ще те Обичам! Ще продължаваш да си моето вдъхновение - ЗАВИНАГИ!"

Един от най-обичаните и емблематични гръцки гласове се бореше дълги години с рак. Последните си часове той прекара в болница заради усложнения от коронавирус. Пълнил е неведнъж зала "Арена Армеец" в София, а при един от последните си концерти у нас Карас сподели, че много обича да идва в България, където има много приятели.