Мацката, която отправи съдбовния въпрос към него в Бризбейн, не го прави за сефте, видя "България Днес". След победата с 6:1, 6:4 над австралиеца Ринки Хиджиката в четвъртфинала преди дни Гришо получи предложение за брак. Дама на трибуните опъна родния трибагреник, върху който бе написала на английски - "Ожени се за мен, Григор". Това бе прието с усмивка от тенисиста.

Справка на "България Днес" показа, че същата дама прави това за втори път. По абсолютно същия начин. През 2020-а тя отправи предложението към Гришо по време на "Аустрелиън Оупън". Това се случи в мача му с аржентинеца Хосе Игнасио Лондеро в първия кръг на турнира от Големия шлем. В един момент от двубоя на трибуните се появи мадамата с националния флаг, а на него бе изписано на английски "Ожени се за мен, Григор".

Четири години по-късно мацката явно не се е отказала от мечтата си да стане г-жа Димитрова. Тя използва познатото знаме, за да предложи брак на Гришо за втори път. Отново неуспешно. Самият Димитров в момента е без жена до себе си след раздялата с Мадалина Геня през есента.