Персоналният превозвач на примата, който управлява, луксозния й джип, получавал 2000 лева месечно, разкриват хора от близкото обкръжение на Лили. Мъжът обаче преценил, че това не му е достатъчно, и поискал, от естрадната легенда да увеличи възнаграждението му. Певицата обаче отказала и скоро след това уволнила шофьора си.

Най-приближеният до иконата на българската поп музика е нейният мениджър и личен асистент Николай Недеков. 36-годишният левент организира най-големите изяви на живо на изпълнителката на „Ветрове“, включително и хитовия й концерт в Народния театър. Същият отрече, че Лили е била завързана и обрана посред бял ден в дома си от неизвестни апаши, както се писа преди дни. „Няма такова нещо!“, категорични са запознатите с битието на Лили пред "България днес". Лиленце Пиленце ползвала 24-часова охрана и никой не може да попадне в покоите й, преди да е минал „цедката“ на гарда, който дежури на входа на кооперацията.

Освен това изпълнителката на „Панаири“ не прави и крачка извън дома си пеша и винаги е в компанията на лакея си. „Излизат обикновено в ранния следобед и се качват веднага на джипа“, описват ежедневието на примата нейни комшии. Те твърдят, че на първия етаж на кооперацията живеел бразилски дипломат, което също допринасяло за строгия режим на достъп до сградата.