Това е било истинска саможертва от страна на секссимвола на родното кино, защото младата жена и рожбата й са били на косъм да ги помете фучащ към тях бус. "Спускам се със скутера си по булевард "Г.М. Димитров" към КАТ. Една жена тръгва да пресича с количка. Аз съм от лявата лента. Първо, аз намалявам, второ, те ни виждат. В огледалото на мотора виждам, че един се е засилил", описва екстремното преживяване звездата от "Откраднат живот".

"Един обаче фучи с бус. Аз си казвам, че трябва да се сети да спре. В този момент давам рязко газ и препречвам другото платно", разказва Буков. Красивият актьор допълва, че не имало никакво време да обяснява на младата майка защо е предприел тази внезапна маневра. "Тя обаче ме видя. И сигурно разбра, че искам да я предпазя".

По думите на красивия актьор шофьорът на буса "скочил на спирачката" и успял да закове возилото. "В първия момент тръгва да се набира нещо да ми крещи, после вижда жената с количката", спомня си той. Филип Буков разкрива и причините, които са го подтикнали да прегради със собственото си тяло пътя на джигита.

"Просто това е вкоренено в мен. По-добре мен да ме блъсне и да ме похарчи. Голяма работа. Аз съм мъж. Ще ми счупи крака, ще ми счупи ръката. Но там има една, дето дава живот. И тя вече е дала живот", доверява мотивите за жертвоготовността си секссимволът. "Аз и да умра, тя вече е родила едно дете. И то някой ден ще застане на моето място", казва още левентът.

Преди две години и половина Буков вече се отърва при инцидент със скутера си в столицата. Тогава той помести в инстаграм свой фотос с шина на ръката. "Аз пак да се похваля, но този път с травма!", написа красавецът. "В събота се пребих с мотора, както се очакваше, обаче е било повече от регулярното. Боля ме няколко дни рамото. В крайна сметка посетих специалист, който установи извадено рамо и ми го намести. Казаха да почивам, но не го виждам как ще стане. Типично в мой стил!", подчерта Филип Буков, който от известно време се е вживял убедително в ролята си на безразсъдно смел мачо.