В един от последните епизоди фолкаджийката готви със своята щерка Марая, която е само на 15 години. Двете заставаха често една до друга и лесно можеше да се види, че майката е двойно по-слаба от малкото момиче. Изпълнителката не може да задържи на кльощавите си ръце дори гумените ръкавици, които й падаха, докато месеше така наречения испански хляб. Седнала на стола в ресторанта, в който посрещна гостите, тя не заемаше дори половината от седалката. За твърде хилявата фигура на певицата се говори от няколко месеца. По същото време тя преживя и първия голям скандал с третия си мъж, от когото бе пребита.

През лятото на 2023 година Мария се включи в предаването "На кафе" от Слънчев бряг, където е на почивка и показа скелет вместо тяло. "Да те попитам, ядеш ли нещо понякога в живота си?", изуми се в началото на разговора им Гала, намеквайки, че фолкаджийката е плашещо слаба. Мария обаче отговори, вероятно незацепила, че въпроса на водещата е доста хаплив. "Никой не подозира, че мога да ям толкова много и да изглеждам така. Но това е само понякога, в повечето моменти ям малки порции и се придържам към здравословното хранене", сподели Отварачката и допълни: "Сега съм наблегнала на спорта".

За да не плаши сътрапезници и зрители, Мария ходеше облечена в обемни спорти комплекти в Черешката, които подразниха цените на добрия вкус. Те отчетоха облеклото й като неуважение към масата и гостите край нея и като моден гаф, защото певицата бе с официална прическа и скъпи обеци, но в анцуг.

"Беше безкрайно грозно и неуважително,да отиде на вечеря по анцуг, изглеждаше все едно е наминала за малко преди да си легне!", гневи се зрителка.