Това разкри фолк певицата Диона, която във вторник сутринта бе задържана при рутинна проверка. Според органите на реда, изпълнителката е шофирала след употребата на наркотици и е дала положителна проба за кокаин. В последствие й е взета и кръвна проба.

„Бях на снимки на клип до 1 ч през нощта и се прибирах от Стара Загора, където бяха снимките. През деня изпих няколко колдрекса и нурофена, защото беше минус 2 градуса, а аз бях по потник и къси гащи. Има 20 човека екип, които могат да потвърдят трезвото ми състояние“, категорична е Диона.

Певицата подчертава, че доброволно е дала кръвна проба – нещо, което никой употребил наркотици не би направил. По думите й няма нищо вярно и в твърденията, че е оказала съпротива при задържането и е отправяла заплахи към униформените. „Бях дружелюбно настроена към тях и те към мен. Съдействах им с каквото можах“, допълва Диона.

Разследването по случая продължава, като се очакват резултатите от кръвните проби. Доказано е, че някои от най-масовите лекарства могат да дадат фалшиво положителен резултат, тъй като полевите тестове за наркотици са доста чувствителни. Но тепърва ще видим дали думите на скандалната изпълнителка имат достоверност.