Първите участниците в двата отбора, предвождани от Сашо Кадиев и Камен Алипиев – Кедъра са Азис, Галена, Филип Буков и Весела Бабинова. Въпроси на всички тях ще задава усмихнатата и лъчезарна водеща на Александра Сърчаджиева. Началото на новия пролетен сезон на bTV обаче ще даде друга игра. „Стани богат“ с Ники Кънчев започва на 17 февруари, събота, от 20:00 часа със специален двучасов благотворителен епизод. Емблематичният водещ ще посрещне в студиото известни лица от ефира на bTV, които ще играят в подкрепа на кампанията на БЧК „Топъл обяд“ и със събраната сума ще подпомогнат ученици в неравностойно положение и техните родители. На 19 февруари в 18:00 часа, започва вълнуващият път към голямата награда от 100 000 лв. на участниците в новия сезон нанай-популярната игра за знание.

През пролетта на 2024г. bTV ще заложи в най-гледаното телевизионно време на три световни формата. Бляскавият "Денсинг старс" ще грабне зрителите от 20 февруари, вторник, от 20:00 часа. Световноизвестният формат, покорил българската телевизионна аудитория и превърнал се в абсолютен феномен през последните две години – Ергенът" се завръща на 21 февруари. Всяка сряда и четвъртък от 20:00 часа феновете ще съпреживяват с бизнесменът Александър Младенов и дамите в имението емоциите, срещите и вълненията им по пътя към любовта.

Социалният телевизионен проект „Бригада Нов дом“ ще развълнува стотици хиляди зрители с нови трогателни истории и лица. От 24 февруари, всяка събота от 20:00 часа, до емблематичната и обичана водеща Мария Силвестър ще застане изцяло нова бригада начело с един от най-колоритните участници във „Фермата 8“ – Калин Евтимов. Позитивно, подкрепящо и силно емоционално, предаването винаги е предизвиквало вълни от съпричастност у зрителите, а този сезон в подкрепа на каузите ще се включват обикновени хора и доброволци, съпричастни с тях.

Най-новият сериал в ефира на bTV е криминалната история с елементи на трилър - „Алфа“. Той ще се излъчва от 25 февруари, всяка неделя от 21:00 часа. Продуцент и режисьор е Димитър Коцев – Шошо, а сред актьорите са обичани и утвърдени лица от екрана като Стефан Вълдобрев, Мария Силвестър и Петър Андонов, които си партнират чудесно с млади, талантливи и с огромен потенциал професионални актьори. Това са Валентина Каролева, Спартак Апостолов, Георги Богданов и Виолина Доцева, които с лекота ще грабнат зрителите с добре изградени образи, органична игра, безспорен талант и пълно потапяне в историята на „Алфа“.

Третият сезон на „Съни бийч“ ще предложи на аудиторията не просто продължение на историята и забавните ситуации в сериала, а ще ги надгради „защото ще има много изненади, когато познатата банда се окаже с нов хотел“. Любимите герои, брилянтно изиграни от обичани български артисти, ще поемат в неочаквана посока на личностно и професионално развитие. Какво ще предложи животът на великолепната петорка, как ще се развият събитията и дали „Ше станат нещата“, както с усмивка винаги казва екранният Младен, зрителите на bTV ще видят от 25 февруари, неделя, 20:00 часа в уникалния и различен сериал „Съни бийч“!