Моделът и инфлуенсър Александра Богданска е сред звездите, които често споделя снимки на детето си, като в същото време по този начин рекламира различни продукти. Един от последните постове на бившата на Дани Петканов е придружен от няколко кадъра със сина им Габриел, с които рекламира детски дрешки. Умиляващите кадри от караваната събират над 22 000 лайка, с което мисията за реклама е повече от перфектно изпълнена. В същото време снимка само с моделката, която също предлага модели на популярна марка е с едва 8000 харесвания, макар и да е публикувана още ноември миналата година, пише в. "Галерия".

Именно в това се корени проблемът, за който наддаде вой един от най-оборотните влогъри Емил Конрад. Той се обяви срещу всички популярни личности, които прибягват до хитрия трик с детето. Богданска не е единствената, която попада в списъка, в това число са и „Мис Силикон“ Джулиана Гани, плеймейтката Златка Райкова, двойката Наум Шопов и Теа Минкова, инфрлуенсърката Антоанет Пепе и още много други.

Конрад разисква темата в интервю с възмущение: „Колко пари може да направите от детето си, преди то да влезе в градина?! И това да не си използвала презерватив, да не е причина, ние да бъдем свидетели на реклами за памперси и какво ли още не!“. Сред абсурдните случаи според него е и този да снимаш детето си на масата отгоре, за да рекламираш мебелна къща например. „То детето ти все още не е проходило, но иначе лежи отгоре на масата и много я харесва“, иронизира Емил.

Той допълва още: „Смятам, че това трябва да е противозаконно. Даже има държави, в които вече имат такива закони, които го забраняват. Това си е експлоатация на децата. Да не говорим и за лошите коментари към дадени личности, които намират мястото си точно под такива снимки и всичката тази агресия отива и към малките. Трябва да се мисли за това нещо, а те не мислят.“

Според него има много персони, които трупат лайкове на гърба на децата си. „С по 1000 лайка на снимка, буквално никой не се интересува, че те съществуват. Но качат ли детето – 6000 лайка, рекламна кампания – заповядай! Ако не рекламираха толкова много с децата си, нямаше да ми е толкова странно това нещо. Ако те показваха децата си, просто те да си правят реклама, направи го! Но ако трябва да рекламираш нещо за деца, рекламирай си го само ти, нали си родител. Извън това снимай си детето, без да го обвързваш с реклами“, категоричен е той и допълва, че има профили, в които като влезеш и виждаш само хлапета, които предлагат различни продукти.