"Ходихме на всичко възможно, за да закрепим 17-годишната си любовна история чрез изследване на душата. Пътешествия, терапевти, църкви, манастири, констелации, но нищо не помогна", призна телевизионерката в предаването "Преди обед".

Хаджийска призна, че през последните две години се е променила много. "Свърши се една много голяма вътрешна трансформация, като че ли едва на тази възраст започвам да опознавам себе си и да виждам коя съм. Започнах да обичам себе си и да разговарям с душата си", споделя Нели. "Този казус при мен започна с едно особено усещане в любовта. Ние със съпруга ми Данаил сме 17 години заедно - една много голяма любов, която стартира, когато бяхме деца, на 20 и... До такава степен се срастнахме и до такава степен не знаех къде свършвам аз и къде започва той. Престанахме да се виждаме като отделни индивиди, което е много голям капан в любовта, тази вечната, с която живееш с мисълта, че ти ще си отидеш с този човек", изповяда се още водещата на "Търси се".

Нели не крие, че с половинката й са преминали през много дълъг път и много изпитания. Чакането на двете им деца е било едно от много големите изпитания. "След раждането на децата, връзката ни стана много лека, хубава, но може би истинския проблем започва, когато престанеш да се интересуваш от другия, а всеки един от нас се променя всеки ден. А ти живееш с идеята за другия, такъв какъвто си го избрал още в началото. И двамата престанахме да виждаме и разбираме тази промяна", казва тя. "И затова може би беше голяма изненада за двама ни, че тази дълголетна любов, изведнъж не те вдъхновява толкова много, не ти дава крилата, които ти е давала за полет. Изведнъж осъзнаваш, че тази любов е по-скоро приятелска, превръща се в битовизми и отглеждане на децата", заключава блондинката.

"Истинският провал е да останеш във връзка, в която не си щастлив. Няма трети човек, няма фирлмови истории.. просто чисто осъзнаване", категорична е Хаджийска.