Във втория епизод за сезона на изпитание бяха поставени техните знания по география, управление на моторни и немоторни превозни средства и работата им в екип. Предизвикателството доведе до множество забавни моменти за зрителите, както и за водещите на формата - Емо Чолаков и Мария Игнатова. В края на атрактивните пътешествия, Михаела и Венцислав от Перник триумфираха, преминавайки трасето без нито една грешка и завоюваха втория седмичен имунитет. Двамата се представят като създатели на цифрово съдържание, а зрители заподозряха, че те цензурират постове в социални мрежи. Върнали се от Америка, за да отгледат детето си в България, припомня Hotnews.bg.

Най-бавно до своята крайна дестинация достигнаха Елизабет и Йордан, които компенсираха изоставането със страхотно чувство за хумор и самоирония. Зрителите обаче не им простиха, след като влюбените обявиха, че са завършили право в София, а знанията им клоняха към нулата. Нежната половинка дори се похвали, че гледа турски сериали, чу Hotnews.bg. Предпоследни, само на няколко минутки пред тях, се оказаха строителният предприемач Светослав и неговата съпруга Сияна, които изпитаха сериозни затруднения с карането на триколка и навигацията в зимни полеви условия.

"Специалността “Право” не е това което беше. Момъка не може да върже 2 думи на кръст ..", пише зрител. "Чудно как са завършили право... Той е по-симпатяга,но за нейните знания и особено разсъждения,направо съм безмълвна", подкрепя го дама.

Последни на полигона излязоха Ивана и Ивайло, които се запознават на кастинга на "Сървайвър". Двойката иска да пребори стигмата, която тегне над двойките с по-голяма възрастова разлика, доказвайки, че истинската любов може да преодолее всичко по пътя си. Те завършиха на второ място в класирането, само на крачка от победата, което никак не хареса на Ивайло.