"Нарекох Юлиан Вергов "изрод" и "рецидивист с психични отклонения", защото се изгаври с една изключително благородна инициатива - "Българската Коледа!", каза за "България Днес" актрисата Диана Димитрова. Тя припомни как нейният популярен колега е поместил в края на ноември 2017 г. своя снимка от... тоалетната на Народния театър.

"Само три седмици преди да бъде водещ на церемонията в Народния театър, господинът публикува снимка във фейсбук страницата си със събути гащи как се изхожда брутално по голяма нужда в тоалетната на Народния театър. На снимката се виждат голите му задни части. Господинът я публикува три седмици преди да бъде водещ на "Българската Коледа", която също се провежда в Народния театър", изригна звездата от "Откраднат живот".

JEZfGRe.md.jpg

Тези дни Димитрова помести обширен пост, в който твърди, че Вергов манипулира общественото мнение у нас в своя полза, докато на практика в своите снимки, действия и публични признания се е самопредставил в коренно различна светлина. За което Димитрова си е позволила да го нарече с "обидни" според него квалификации в социалните мрежи.

"Знаете, че има заведено дело от него срещу мен и това е основната причина да покажа тези доказателства. Това са факти и се знае още, че в продължение на една година аз съм единственият човек, който показва и доказва със снимачен материал, с програми за какво става въпрос", поясни за вестника Диана Димитрова. Красивата актриса обаче е песимист дали тези нови доказателства за истинския морален облик на Вергов ще имат въздействие върху съда. "Знаете каква е съдебната система в България, виждате какво се случва напоследък... Аз не вярвам вече на нищо добро, което може да се случи в нашата съдебна система. Тотално обезверена съм! Виждате, че в рамките на 5000 лева се освобождават престъпници, срещу които има доказателства, че в рамките на 1000 лева се освобождават други, показни убийства се случват... Затова абсолютно не вярвам, че ще има някаква справедливост въпреки доказателствата, които имам", излива възмущението си колежката на Вергов.

"Този човек вече години наред се държи по този начин и аз имам основание да го наричам по този начин", подчерта тя. Юлиан Вергов помести своя снимка от тоалетната на Народния театър Димитрова твърди още, че заведеното срещу нея частно наказателно дело от Юлиан Вергов "няма нищо общо с упражненото върху нея насилие" и по думите й има за цел "да излъска имиджа на господина".

"С единственото си писмено изявление господинът най-безочливо изманипулира цяла България. Изрично заявявам, че когато имах отношения с него, той беше разделен с майката на дъщеря си, както я наричаше. Единственото, което знаех за госпожата, е, че има партньор до себе си и живее в района на площад "Гарибалди" в София. Не съм разрушила ничие семейство, защото такова нямаше", категорична е актрисата.

"Всеки може да коментира каквото иска, както иска и както пожелае. В крайна сметка това е демокрацията след 10 ноември, 1989 година. Не смятам, че през интервюта, фейсбук говорене и така нататък, се решават каквито и да било проблеми в този живот". Така Вергов коментира думите на Диана.