"Наркотиците са ми забравена тема. Статистиката вече е много стряскаща - когато си на гребена на вълната, когато в семейството ти има проблеми или се сблъскаш с особена среда на приятели, може да се изкушиш и залитането е голям проблем. Опасна игра е! Щастлив съм, че вече не се дрогирам, сега спортувам всеки ден, не пия и не пуша, само работя", категоричен е Крум в едно от последните си интервюта.

Според него, този начин да избягаш от действителността е много коварен и ситуацията с колежката му Диона няма място за оправдание. "Не искам да съдя хората. Познавам Диона бегло, разменили сме си думи по телефон и на живо. Но смятам, че човек трябва да носи отговорност за действията си. Едно "извинете" и смирение, мълчание би направило доста неща. Абсурдна е цялата ситуация", смята Крум. Той не обича да дава съвети, но е на мнение, че много от популярните се мислят за безсмъртни и това ги поставя в лоши ситуации. "Ще дам нещо на полицая и ще ми се размине". Но не, вече не е така и слава Богу, институциите си вършат работата", казва той.

В личния живот певецът е щастлив от осем години, но не желае да разкрива човека до себе си. "Научих се да мълча, не е нужно да споделям кого обичам", казва той. В момента той учи магистратура в музикалната академия, тъй като е завършил флейта в консерваторията. "Може един ден да стана и министър на културата, защо не?", смее се 37-годишният изпълнител Крум Сираков.