“Най-хубавото е да обичаш и да бъдеш обичан. Не да изисваш, просто да си обичан”, това дълбоко признание направи актьорът и водещ на “Игри на волята” Димо Алексиев. По време на интервю с Деси Банова-Плевнелиева от очите му потекоха сълзи, когато разговорът стигна до дъщерите му Лора и Кайра.

Това бяха сързи на щастие, че между него и семейството му цари безкрайна и безусловна любов. Той разказа, че с жена му Анжела Мадзикян ги е свързала първоначално общо хоби – фотографията. Двамата дори са ходили да снимат сватби, при което сватбарите оставали изумени, като видят познатото лице от екрана да ги снима. “А сега да видите на мен какво ми е”, отвръщал актьорът.

Димо Алексиев нарече театъра “най-скъпото ми хоби”, въпреки че славата му дойде именно от ролите му на сцената, пише Блиц. За телевизионните си участия той каза, че снимането на сериала “Откраднат живот” за целия екип е било като ходене на война. “И приятелите от фронта ти остават за цял живот”, допълни Алексиев. Той не пропусна да благодари на лекарите от Александровска болница, че са научили актьорите, които играят медици, как да изглеждат автентични.

За “Игри на волята” Димо каза, че обича да наблюдава хората и това го учи на много неща. Той обясни, че когато играчите се уморят, те минават в режим на оцеляване. “Това, което им дава искрицата да се потрошат целите, но да продължат, е много вдъхновяващо”, заяви Алексиев.