Той имаше леко изкривяване на резците, което искаше да оправи, но за съжаление, и новата му усмивка хич не е перфектна. Актьорът публикува в социалната мрежа снимка с жена си Габриела и бебето им, но вниманието на феновете беше приковано най-вече от зъбите му. „Като на кон са!”, коментира се в социалната мрежа.

Суетният Иво може и да съжалява, че си е направил конски зъби, но вече е късно. Toй не коментира къде си е слагал фасетите, а интернет потребители го сравняват с Благо Джизъса. Аръков и друг път е отнасял негативни коментари относно визията си. Преди няколко години той тежеше близо 30 кила отгоре. Артистът изобщо не приличаше на себе си и казваше, че се е ошишкал заради роля. За щастие, с воля и упоритост успя да свали натрупаното. „Бях 110 кг, сега съм 80. Спазвам стриктен хранителен режим и тренирам редовно. Имам силна воля и много бързо стопих излишните тлъстини”, разказвал е екранният Младен от сериала „Съни бийч”. В момента той е в чудесна физическа форма.

Иво смята, че трябва да наблягаме не само на физиката си, но и на психиката. Той открито е говорил за проблемите си с депресията, която отключил през 2014 г. Тогава беше пребит с метални прътове преди дома си, а извършителите на престъплението така и не бяха заловени. Днес Аръков предпочита да забрави за миналото. Той не търси възмездие на всяка цена. „По-добре да не знам кои са! Гледам напред и не мисля повече за отминали събитията, които ми носят само негативни емоции!”, категоричен е актьорът. Полицейското разследване прекратил по собствено желание.

След побоя Иво изпаднал в дупка, която се опитал да превъзмогне с участието си в риалити шоуто „ВИП Брадър”, но престоят му в Къщата не успял да му помогне. Състоянието му се задълбочило и той решил да зареже всичко и да замине зад граница. След цяла година, прекарана в чужбина, артистът успял да си стъпи на краката и да възстанови душевния си мир. Освен това парите му привършили и се наложило да си потърси някаква работа. Той бързо-бързо си стегнал багажа и се върнал обратно в София, където отново се отдал на актьорската професия. „Аз не мога да бъда друго освен актьор. Това е моето призвание. Каквито и разочарования да съм имал през годините, сцената е моята любов”, коментирал е Аръков.

За щастие, днес личният живот на Иво върви спокойно. Приятелката му Габриела го дари със сина на име Тео преди 10 месеца. Близките на хубавицата останали доста изненадани, когато им съобщила, че очаква дете, защото е само на 20 години. Родителите ѝ се надявали първо да завърши висше образоване и чак после да създава семейство, но Николаева избързала с тази важна стъпка. Тя била толкова влюбена в Иво, който отдавна копнеел за бебе, че се навила да му роди. Голямата разлика във възрастта им не я смущавала – засега се разбирали чудесно и нямали противоречия.

Аръков има един брак зад гърба си и не планира пак да се жени, макар че половинката му го дари с дете. Преди няколко години той се обвърза официално с рускинята Евгения Браун и делеше един покрив с нея в Лондон. За съжаление, тя почина внезапно през 2021 г., а обстоятелствата около смъртта ѝ са неизяснени. Иво е признавал, че неочакваната ѝ кончина е най-голямата травма в живота му, но последвалото запознанство с Габриела му помогнало да не изпадне отново в депресия.