Наречени са „Софи Маринова и Йордан Камджалов - Мистерия и свобода“ и засега има три сигурни дати - световна премиера на 30 май в, зала 1 на НДК, 21 юни на Античния театър в Пловдив и на 30 юни на Летния театър във Варна. Вече се продават и билети за събитията, а цените са от 30 до 150 лв., като в Пловдив и, Варна най-високите цени са съответно 110 и 90 лв., пише „Телеграф“.

След това, ще има и представления в чужбина на тази истинска музикална сензация. Диригентът Йордан Камджалов нарича Софи Маринова най-музикалния - човек в България и смята, че тя самата даже не подозира какви са възможностите на гласа й. Софи тайно идвала от една година да наблюдава творчеството на Камджалов. А диригентът я хвали, че е чудо като глас и характер. Идеята дошла след общите концертите с Лиза Джерард, а със Софи е надграждане в тази посока. Маринова ще пее класика, романтика и фолклор. Вече тайно репетират, но не споделят още какво ще бъде, знае се, че ще има класика, романси, фолклор.

Според Камджалов тези концерти ще са истински квантов скок в музиката на света. Спектаклите са съставени от няколко основни компоненти. Идват участници от седем държави. Често познаваме гениални хора с отвратителен характер, а сега е обратното, заяви вчера Камджалов по NOVA пред Лора Крумова в „На фокус“. Той допълни, че Софи ще е в епицентъра на събитията. В момента учи творбите на френски, италиански, немски, руски и български. Провокирана вчера от Лора Крумова, Софи запя рефрена от „Очи чорнье“. А Камджалов допълни, че поне половината от цялото представление ще е импровизация. Софи пък каза, че ходила на концертите на диригента, след като си направила процедури, от които много я боляло, но изведнъж като по чудо й минало.