Те не успяха да победят мъжете в съревнованието за приготвяне на перфектната баница на фестивала в село Световрачене. Загубата на дамите означава, че ще прекарат седмица, лишена от удобства и лични вещи. Победата на мъжете значително повдигна духа и настроението в отбора им. Те най-накрая получиха багажа и личните си принадлежности обратно. Въпреки еуфорията обаче, мъжете не успяха да победят звездния отбор. Двата тима имаха задача да приготвят любимата си закуска от детството. Златните блеснаха с рецепти, вдъхновени от техните баби и майки, и се спасиха от елиминация.

Изпитанието не мина без напрежение между златните и сините. Младият хоби готвач Керан, завършил класически балет в Националното училище за танцови изкуства, провокира бившия командос от “Игри на волята” Пеньо Гатевски - Гатьо. Керан използва обръщението “амазонка”, което събуди у Гатьо неприятни спомени за най-тежкия момент от участието му в екстремното риалити. В кухнята се наложи да влезе шеф Виктор Ангелов, който въдвори ред. Зрителите избесняха заради неколегиалното поведение на бившия командос, който няма чувство за хумор и непрекъснато агресира.

"По-скоро се чудя как от СЕМ не са ви свалили предаването още? Достатъчно виждаме по улиците всеки ден такива примати, че ги пускате и по телевизията да агресират. Това ли е посланието към обществото? Агресия?", пита зрител. "Ако беше мъж на място, не би се обидил, че го наричат "амазонка". Той сам си е виновен, че реагира така в Игри на волята и заради това го подиграват. Като знаеш колко струваш, то е все тая кой как те нарича. Отделно,че Амазонките са силни жени, не е като да са го сравнили в мижитурка", коментира друг. Всички обаче са категорични, че Гатьо трябва да напусне предаването час по-скоро.

В следващия епизод жените ще трябва да се явят на поправителен изпит, а представянето на част от тях силно ще разочарова шеф Ангелов. След вечерната резервацията обаче застрашени от елиминация ще има и от двата отбора. Кой ще е следващият кулинар, който ще напусне Кухнята на Ада?Не пропускайте новия епизод на Hell’s Kitchen 6 в сряда, 28 февруари, от 20:00 ч. по NOVA.