Скандалната певица разполагала с едва 4 лева на монети в себе си и взела назаем от конвоиращия я полицай още 6 лева, за да си викне такси от съда. Бергендорф е освободена под гаранция от 1000 лева с определение на дежурния районен прокурор. Обвинителят не й поискал повече пари, тъй като се смилил над певицата, която се оказало, че няма абсолютно никакви доходи и едва крета финансово.

38-годишната звезда от "X Factor" и "ВИП Брадър" е гостувала на свой приятел в блок на бул. „Президент Линкълн” в квартал "Овча купел". Изпила порядъчно количество уиски - близо бутилка, взела и наркотици, и около 3 часа сутринта се скарала жестоко с гаджето си, който също дошъл в апартамента. Мъжът е по-млад от нея и също се дрогирал. Те имали връзка от няколко месеца.

След като се сдърпали жестоко в апартамента, двамата започнали да се замерят с чаши и чинии, а накрая дори с мебелите от жилището. В един момент Жана взел нож и започнала да крещи, че ще се наръга с него, твърди източник на Лупа, запознат с отвратителната наркоманска сцена. Домакинът ошашавен ги подканил да си ходят, но те не искали. Тогама подал сигнал на 112 и патрул на 6-о РУ се отзовал за минути на адреса.

Жана продължила да буйства, ритала и псувала полицаите. Повдигнато й е обвинение за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта. От МВР не са я тествали за употреба на вещества, било то алкохол или наркотици.