"South by Southwest е най-важният музикален фестивал в Щатите. Исках да ида да чуя и аз няква свястна музика, та си купувам аз бадж за достъп до всички концерти за 1000 долара и хващам самолета от Ню Йорк за Тексас. Рут Колева вече ми е казала, че и тя ще е там да води един панел на Со Алайф Конференс и аз се кефя, че ще има поне някой, който познавам тези 6 дни", започва разказа си в социалната мрежа Димчев.

Докато летял в самолета, ексцентрикът получил съобщение от Рут “Одобриха те!” , на което той недоумявал за какво иде реч. Оказало се, че колежката му взела, че го кандидатирала като участник. "Аз ти попълних апликацията, той срока отдавна е минал, програмата е обявена, но понякога артисти канселират и си струва да се опита", написала му още Рут. Като не пропуснала да го почетка с думите: "Ти си уникален , освен това и без това си там, така че защо не. И току що получих имейл, че си одобрен като официален артист в програмата на фестивала. Честито!" "БОЖЕЕЕ, Ти си ЛУДА!", възкликнал от своя страна талантливият артист, който констатира: "Излетях от Ню Норк като турист, кацнах в Тексас като певица в най - реномирания фестивал в Америка."

От известно време насам Рут Колева се изявява и като мениджър и организатор на различни творчески лагери. "Безкрайно съм благодарен за жеста, за уважението и професионалната подкрепа! Малко са артистите, които биха направили нещо подобно за друг артист! Да си ми жива и здрава, Рут!", щастлив е Иво.