Актьорът иска да стигне до първопричината на този конфликт. И за него тя се корени в това, че „в изкуството често някой се мисли за нещо повече от другите“. Изненадващо, един популярен и търсен изпълнител като него признава и че самият той „постоянно попада в подобни ситуации, от които онемява“.

„И когато се получи силен сблъсък като този на Митко Щерев и Лили, то е защото някой защитава личността си и работата си“, категоричен е сценичният Дон Жуан. Карамазов не спестява на „широката публика“, че подобни сблъсъци, дължащи се на необуздано его, не се случват само в музикалния бранш, но са станали едва ли не ежедневие и в актьорското съсловие.

„Доста често усещам и не само усещам, че режисьори, продуценти, директори в моята сфера се чувстват нещо повече от актьора. Както Митко Щерев го каза, нещо като царе. Не зачитат авторски права, труд и форма на съавторство. Актьорът е нещо, което се използва за частта от продукцията, в която не може да сложат продуцент, режисьор или директор, и след това някак, ако може, да изчезне“, осветява горчивия си опит Владо Карамазов, пише Ретро.

Той е на мнение, че актьорът не може да се сведе до пешка или нечия функция, която да бъде употребена и след това захвърлена. „В моята сфера актьорът е нещо по-значимо от това. И когато усетя, че моите права са засегнати, аз реагирам. Особено когато се нарушават елементарни неща, които са установени (точно както авторските права на композиторите)“, защити позицията на Митко Щерев популярният актьор. Карамазов прави и една важна уговорка - че в случая с конфликта между именития композитор и Лили Иванова водещото не е материалното.

„Не става дума за парите, а за това, че някой се мисли за цар, който може да прави каквото си поиска с по-нисшите от него. От тази реакция вероятно страдат зрителите, но все пак аз като човек имам достойнство и искам да го защитя. Малко хора го правят от страх, че продуценти, режисьори и директори повече няма да го викнат за нищо“, отстоява и собствената си позиция Владо Карамазов.

Той подчертава дебело, че „с такива хора не би имал нищо общо в бъдеще“. „Но това, естествено, не се отнася за всички в бранша. Има страхотни продуценти, режисьори и директори, които са модерни и възпитани хора и най-важното - умеят да зачитат всички по веригата, защото това е верига. И ако някой елемент липсва или е по-маловажен, веригата не е здрава и силна“, обобщава топактьорът.