Новите попълнения са Михаела, която има професионален опит в ресторанти в Англия и Дания, главният готвач от Варна Галин Нинов и кулинарният вундеркинд Кирил, който става главен готвач едва на 22 години. Те участваха в интригуваща битка срещу оранжевите престилки от червения отбор, а храната им беше оценявана от шеф Виктор Ангелов и Димитър Ковачев - Фънки.

Доброто представяне в задачата помогна на три от дамите от червения отбор да запазят мястото си в Кухнята на Ада. Това са брокерката Симона, ресторантьорката Чимидова и сладкарката Стефани. Хоби готвачката Полина отпадна от надпреварата, а причината беше провалът ѝ в двете задачи, поставени от шеф Ангелов. Hotnews.bg обаче забеляза, че симпатиите на Митко към Мони стават все по-големи и след като тази интрига продължава и вниманието на зрителите остава, Симона ще се стои в предаването. Част от публиката много харесва двойката:

"Големи са ми сладури !! Много са ми истински !! Тези са в пъти по-готни и сладки от "ергенките", радва се зрителка. "Звездната двойка в кухнята. Евала", коментира друга на Фейсбук страницата на предаването. Не липсват и скептици: "Ако това е реално, да са живи и здрави и много щастливи. Но ми намирисва малко на поредната продуцентска рецепта за вдигане на рейтинг по български".

Днес новият отбор на червените ще се изправи срещу вече сработения колектив на сините. Победителите в двубоя ще готвят срещу златните, а специални гости в Кухнята на Ада ще са едни от най-популярните инфлуенсъри в България с общо над 2 милиона и половина последователи в социалните мрежи.