Комикът неволно направи скрита реклама на марка безалкохолни напитки, докато коментираше колко лепкав е станал подът на сцената след скеч с газирана течност. „Аз не мога да си отлепя обувките заради този „Спрайт“…“, залитна Рачков и веднага след това се удари по челото, усетил гафа пред свършен факт. „Е, нищо, ще си го платя“, добави водещият към оператора, който го скастри в слушалката.

По информация на Intrigi от Съвета за електронни медии вече са се самосезирали и постановили глоба. Не е ясно какъв точно ще бъде нейният размер, но съдейки по предходни подобни казуси медийният регулатор най-често налага санкцията от 3000 лева. В редки случаи от СЕМ опрощават подобни неволни гафове, но тъй като в „Като две капки вода“ това не е прецедент, глобата от 3 бона този път няма да им се размине.

По закон тя трябва да бъде наложена на медията, която излъчва предаването, в случая – Нова телевизия. Оттам нататък по канален ред телевизията може да изиска сумата от продукцията, а съответно продуцентът Маги Халваджиян по своя преценка да санкционира служителя, виновен за гафа.За Рачков, разбира се, това са бели кахъри. Ако се вярва на слуховете, той всяка седмица прибира баснословен хонорар от близо 20 000 лева. Нищо чудно, че комикът сам предложи да си плати глобата и да пие един студен...