Така медията заложи на любим актьор, който обаче до момента не е бил водещ – Александър Сано ще поеме „Островът на 100-те гривни“, нещо като вариация на класическия „Сървайвър“, която предстои да се снима.До последно за мястото бе спрягат Филип Буков, но очевидно Косъма от „Под прикритие“ се е оказал по-подходящ.Запознати твърдят, че действително Буков е бил фаворитът за водещ, одобрен и от лицензодателя на състезанието. Той обаче си позволи да нападне bTV и предаването „Денсинг старс“, недоволен, че е отпаднал твърде рано от шоуто. Филип е бил прецакан с ниски оценки, тъй като системно закъснявал и влязъл в конфликт с продукцията.

След това пък в серия интервюта се изказа срещу шоуто и телевизията, което подразнило ръководството и било взето решение да се търси друго лице за „Островът на 100-те гривни“. Така се стигнало до идеята Косъма да поеме предаването, пише „Уикенд“.Приключенското риалити е първият проект, в който Александър Сано ще бъде водещ. То тръгва с големи заявки, твърди се, че ще се снима на тропически остров, и съответно ще се наложи актьорът, прочул се като Косъма от „Под прикритие“, да отсъства от дома си за доста дълъг период от време и да сложи на пауза всички останали свои проекти. Затова пък ще стане един от първите водещи на риалитито в целия свят. Тази привилегия му се пада по силата на факта, че форматът е съвсем нов – създаден е едва миналата година, и телевизиите, които са го снимали до момента, могат да се преброят на пръсти.

„Аз съм човек, който обича предизвикателства и всичко, свързано с някакъв авантюризъм. Мисля, че отдавна не съм излизал от рутината си, смятам, че ще ми се случи нещо много интересно, и го очаквам с нетърпение. Видях предимствата на този формат пред други подобни, които сме гледали до момента, и ми стана много интересно“, казва Сано за новата си роля.

От Би Ти Ви потвърдиха новината, че продуцент на новото шоу ще е Ники Николов – доскорошна дясна ръка на продуцентите на „Фермата“ Андрей Арнаудов и Иван Христов. Той твърди, че са избрали Косъма за водещ, защото е комплексен като личност, какъвто трябва да бъде и победителят в новото риалити. „Островът на 100-те гривни“ все още набира желаещи за участие. Очаква се снимките да са през лятото, а от есента шоуто да бъде на екран и да се излъчва на мястото на „Фермата“, което слиза от програмата на bTV.