Похвали се самата тя със снимки от събитието в тога. Огнената кюстендилка е собственик на салон за красота. Обича да се глези, обожава да пазарува, влюбена е в лукса иказва, че не се срамува от това. За да подсигури високия си стандарт, тя работи на няколко места - през деня прави маникюри, през нощта е барманка в дискотека, а освен всичко е и състезател и треньор по борба. Спи по три часа на денонощие и няма никакво свободно време, но не се оплаква, защото не иска да бъде длъжна на никого. Мъжко момиче е и може да пребори всекиго буквално.

Тренирала е художествена гимнастика и борба. Само след четири месеца усилени тренировки става вицешампион на България на републиканското първенство по борба.Завършила е НСА със специалност треньор и учител по физическо възпитание, а сега и магистратура. Спортът обаче не може да осигури финансовата стабилност, която Барбара цели, и затова тя се записва на курсове за маникюр, педикюр и миглопластика, след което отваря свой собствен салон.

Барбара има точни и ясни цели, които преследва неуморно, а най-голямото й оръжие са големите й сини очи. Красотата и чарът й привличат мъжкото око, но Барбара твърди, че около нея се въртят единствено „токсични момчета“, които се опитват да я ограничават и контролират.