„Безкрайно ценя големите. Ако не уважаваш големите преди теб, ти не уважаваш себе си, не уважаваш и артистите от твоето поколение. И Йорданка Христова, Емил Димитров, това са действително големите“, каза още той в интервю пред журналистката Лора Крумова.

Човекът глас не крие, че най-добре знае 2 и 200. "Ял съм и пържоли, ял съм и корав мухлясал хляб със свинска мас. Тогава продаваха едни половинки“, върна се в миналото Христов. Звездата си припомни и времената, в които е имал тълпи от фенки, и заради които дори се е налагало да се занимава с полиция. „Имах любовни послания, драсканици. От първия до четвъртия етаж беше всичко издраскано. Даже комшиите казаха да си поемам ангажимента да си оправям входа, че вече не се търпи“, разказва Жоро.

„Пред нас са спели момичета, викал съм полиция многократно и то не заради това, че ще ми попречат нещо, ами едно момиче да спи посред нощите само на улицата, това е опасно за самата нея“, разкри той. Спомняйки се за своята майка, певецът се разчувства до сълзи. „Никога не ми е давала съвет, никога не ми се е карала за каквото и да било. Никога не ми е правила забележка. Тя ми казваше така: „Ние с баща ти сме те родили такъв, ти върви напред и се оправяй в живота. Тя беше моят най-голям критик и най-голям ценител“, призна още той. „Аз съм точно такъв характер, каквато беше тя. Тя до последно в края на тежкото си заболяване сутрин ставаше и казваше: „Днес съм добре, утре ще бъда още по-добре“, сподели с разтреперан глас Христов пред Крумова.

Оказа се, че той и Лора Крумова са били съседи и се познават от десетилетия. "След като сме израснали през три къщи, смятам, че е редно да си говорим на „ти“, заяви естрададжията в началото на разговора. „Това е известният квартал „Коньовица“, поясни журналистката. „Не. „Шекер махала“ – „Захарна фабрика“. Бях на ул. „Ямбол“, а вие бяхте на „Русе“, уточни Христов. „Варна“ де, извинявай. Русе е другата, успоредно“, коригира се той. „Захарна фабрика“ е силно място, което ражда и отглежда силни личности“, заяви той.