Башар се родил в шестия месец в Дубай в семейството на Мунзер Рахал - ливанец, и Мариана Рахал - българка. Било истинско чудо, че оцелял, но перипетиите продължили. Нуждаел се от преливане на кръв, пише Минаха години. Родителите му, които мислели да го нарекат Ейман, отчаяно търсели донор на нулева отрицателна кръвна група като неговата. Открили, че такава има индийка, която работи в дома им. Преляли му кръв и така го спасили.

При тези обстоятелства една от лелите на малкия Ейман предложила да сменят, името му и да го кръстят на Богородица. „Шара”, което е част от името на актьора, означава „блага вест”, обясни Башар в предаването на Диана Любенова „Имате среща”. Тогава актьорът прояви чувство за хумор, изтъквайки, че всъщност е Благовест. „Баща ми тогава дава обет, че ще пости, докато стана на 20 години.

Чак на 20-ата си годишнина разбрах защо пости, а той дал обет пред Богородица, че ако оживея, ще пости 20 години”, сподели Башар, който има сестра Карла, която е по-голяма. Тя също е добре известна у нас. Не само като актриса, а и като певица. Башар е кръстен в столичния храм, „Покров Богородичен”. Вуйчо му станал негов кръстник. Тогава се появил въпросът дали Башар е християнско име и го прекръстили на Кристиян. С това име учителките от първи до седми клас се обръщали към бъдещия актьор. Даже мислели, че Башар е прякор. Когато бъдещият актьор трябвало да кандидатства в английската гимназия, сменили документите му, понеже във всички бил записан Кристиян.

„Бях тежък двойкаджия. Много ме мързеше да уча. Исках да си играя. Майка ми е разказвала, че след първия ден съм се прибрал и съм казал: „Супер беше! Нали повече няма да ходя?”. „Е, как? Утре пак”, отвърнала тя. „Е, нали вече ходих на училище?”, сподели актьорът. В английската гимназия той заобичал историята. Тогава Башар вече бил припознал актьорството като свое призвание. Още на 12 започва да играе в тв скечове, а две години по-късно влиза в групата на театър „Сълза и смях”, където играе в различни постановки, сред които и по Шекспир и Чехов.

В НАТФИЗ Башар учи в класа на проф. Стефан Данаилов, за когото винаги е говорил с много любов. Даже с него Рахал прекарва съзнателно много повече години отколкото с баща си. Мастъра винаги бил наоколо, когато Башар имал нужда от съвет и подкрепа. Не само за него, а и за всички свои ученици. Когато родителят на бъдещия актьор починал, Стефан Данаилов с когото се познавали, дошъл на погребението му. Целунал ръка на майката на Башар и сестра му Карла. На ученика си пък казал: „Моеето момче, не сте сами”. И наистина много се грижил за него и сестра му. Всъщност Ламбо е известен с отношението си на покровител към всички свои ученици.