Певицата, която ни представи на „Евровизия 2021“ Виктория Георгиева взриви мрежите с последната си публикация и предизвика десетки коментари и дискусии сред феновете си, след като обвини световно известна звезда в кражба на нейни вокали.

„Били Айлиш, това е съмнително, това е странно“, написа Георгиева под видеото, в което реагира на една от песните от предстоящия албум на поп звездата Били Айлиш. Видеото породи десетки коментари и версии, които „България Днес" прегледа. Първата конспирация на фен е, че Виктория е продала правата на песента си на популярната изпълнителка: „Вероятно е Виктория или лейбълът й да са дали песента под формата на демо (това е цялата идея на демозаписите - да илюстрират потенциална песен, въз основа на която артистът да избере да запише своя версия), за да бъде предложена за запис от Били, и тя реално да е харесала за албума си“. Това внимателно обясни една от теориите на фенка и всички, които повярваха, че случаят е такъв, честитиха на Георгиева за голямото постижение....

Втората най-тиражирана версияе, че става дума за кавър направен с помощта на изкуствен интелект. Туитърът, от който започна всичко всъщност, е фен акаунт на Били Айлиш. На 17 март публикуват песен, в която без съмнение се чува гласът на американката. Впоследствие обаче феновете на Вики разпознават именно нейната песен, както и част от текста на „Тиърс гетинг соубър“. Самата Георгиева намира публикацията и написва хаплив коментар отдолу: „Да, чувала съм това демо преди", заедно с линк към нейната лична песен.Тъй като гласовете на двете певици донякъде си приличат, е възможно фен на Били да е направил фалшива песен, крадейки вече съществуващата такава заради подобното звучене.

Припомняме, че изкуственият интелект може да създаде цяло произведение, изпято от гласа на който и да е изпълнител, използвайки база данни от нета и предишните му парчета. На този етап Виктория не коментира какъв е случаят с Айлиш, а спекулациите и теориите продължават в коментарите.