Актрисата от „Наричана още“ се сбогува с Уилям Гарнър през уикенда. Той почина на 85-годишна възраст, заобиколен от семейството си. Освен няколко семейни снимки, носителката на "Златен глобус" добави в Instagram и следното: "Баща ми премина спокойно съботния следобед. Бяхме с него, пеехме Amazing Grace, докато ни напускаше (пренесохме ли го или го изплашихме – адекватен въпрос.) Въпреки че няма трагедия в смъртта на 85-годишен мъж, който е живял здравословен, прекрасен живот, скръбта е неизбежна, чака зад неочаквани ъгли", написа бившата съпруга на Бен Афлек.

Тя продължи да пише за любимия си баща: "Благодарни сме за нежното поведение и тихата сила на татко. За начина, по който се дразнеше с палава усмивка и за начина, по който си измисли ролята на вечно търпеливия баща на своите момичета. Благодарни сме за неговата работна етика, лидерство и вяра. Никога няма да спрем да говорим за това колко прекрасен беше той, но днес споделям тези спомени с признателността си към добрия и брилянтен човек, баща и дядо, който беше, както и любящото наследство, което остави след себе си."

В публикацията си Гарнър благодари и на персонала в старческия дом, който позволи на баща й да прекарва време със семейството си и на любимите си места до края на дните си.