В откровено интервю, пропито с болка и надежда, емблематичната Сашка Васева ще открехне завесата на личния си свят, белязан от редица сътресения през последните няколко години. Какво е чувството един ден да се събудиш и светът, който познаваш, да е потънал в мрак? Как се приема диагноза, която за минути преобръща целия ти живот? Живот, който от песен се превръща в тишина и ад... Как се живее с всичко това и какво очакват Сашка и семейството ѝ оттук нататък, ще разберем от разговора ѝ на четири очи с водещата Александра Сърчаджиева.

На 29 ноември 2021 година Сашка преживя 12-часова операция, след като лекари откриха тумор колкото яйце в мозъка й. Интервенцията се случи в Германия, където живее съпруга й. При последващото възстановяване тя не можеше да вижда децата си и заради изолацията на майка си щерка й решила, че е изоставена от нея. По време на престоя си в немската болница изпълнителката качила 11 кг., припомня Hotnews.bg.

Цели 10 години, Васева се бори с грешна диагноза, заради която загуби зрението си. Доскоро лекарите смятаха, че причината са атрофиралите зрителни нерви. В края на лятото на 2021 година се разбра, че тумор притиска нерви в мозъка, заради които е спряла да вижда.