Аз съм човек, който винаги взима правилната поука. Участието в предаването ме направи още по-уверен, преценявам по-добре хората. Затвърдих още повече своите качества. Аз съм човек, който търси адреналина. Това нещо е пристрастяващо“, разказа в интервю Благомир Мастагарков.

„Аз съм спортист дълги години. Ходил съм на лагери, което пак е изолация. Но все пак „Игри на волята“ е една игра. Най-голямата трудност беше гладът. Не ми се връща на реката. Там бих минал само като турист. В „Игрите“ най-важна е психиката. Физически аз съм подготвен целогодишно. Преди да вляза обаче, направих по-различни, кросфит тренировки. Гледах и стари епизоди на предаването", разяснява още бившият футболист на Локо Пд, който дори има мач в Първа лига.

„Топли отношения поддържам с Момчил, брат му Васил, Крум, Гатьо, Рълев донякъде, Даниел, Калоян“, споделя 32-годишния мачо. Той не крие, че внимание към него винаги е имало, независимо дали е бил в телевизионно риалити или не. „Просто количеството е станало по-голямо, качеството - не. Пишат ми майки, които ми предлагат дъщерите си. Писа ми една баба, която ми предложи внучката си", забавлява се с фенките Мастагарков. "Но аз все още нямам половинка. Търся правилната“, категоричен е българският Кен в подкаста на „Мач Телеграф“.

Той признава, че е работил много неща, но историята с моделството е много интересна. „Бил съм сервитьор в чужбина. Точно тогава една жена, която скаутира хора, ми предложи да стана модел. Даде ми визитка, но аз я хвърлих. След 2 седмици се върна и ме пита защо не съм пратил снимки в агенцията. Този път я послушах. И така в Англия започнах моделството, като в един момент работех с 10 агенции", връща лентата красавецът. В началото му било трудно, не било неговото, но свикнал, научил се. "Бързо заработих, изкарах парички и ми дойде музата", разказва той.

Любимият му футболист до скоро бил Кристиано Роналдо, конкретно в Манчестър Юнайтед. "Видях нещо различно, видях бъдещето на футбола. Иначе ми харесваше Дидие Дрогба, Златан Ибрахимович също", разяснява още бившият спортист. "Аз започнах като крило, защото бях много бърз и нямах стигане. От 186 см обаче станах 192 см, което за крило е много. Така започнаха да ме пускат като нападател“, добавя той.

Едва на 21 години обаче се наложило да приключи с футбола. Играел само с неговия набор, с по-големите, с дубъл, с мъже. "Бях претоварен. Така започнаха проблеми с едно коляно, с другото коляно, с корема. Четири операции преминах. Не е лесно. Не съм в Манчестър Юнайтед цяла болница да се грижи за мен... В един момент усетих, че не е моето, и заради това прекъснах. Не исках да се лутам до 30-годишна възраст" - казва още той. - Не играя често в последно време. Но се пускам на голям терен. Изпитвам любов към футбола Повече искам да практикувам, не да гледам", смее се Благо.