След разочароващото представяне на Сините по време на вечерната резервация, шеф Виктор Ангелов нямаше друг избор освен да поиска куртката на колоритния готвач, но само, за да я замени с друга - в червено.

Седмичният мастърклас в Кухнята на Ада отведе Червените на вълнуващо пътешествие из дебрите на южнокорейската кухня. Шеф Лий Син Куан демонстрира приготвянето на традиционното корейско ястие “Бибимбап”, изискващо прецизност, точност и изключително внимание към детайла. Най-добре с трудната задача се справи една от най-изявените лидерки в отбора - Царина, а след разочароващото си представяне и множество липсващи компоненти, младата брокерка Симона се превърна в най-новия притежател на оранжева престилка.

Jv9Ymap.md.jpg

Предизвикателството на Шефа изправи един срещу друг враговете в синия отбор Чоткин и Сарамандов. Ястието на сладкаря Сарамандов се оказа по-сполучливо и това постави нарочения Чоткин начело на синята кухня за вечерната резервация. Въпреки трудното начало, Червените съумяха да заработят като добре смазана машина и да спасят бедстващата Симона от потенциална елиминация, достигайки до сервирането на десерти за първи път този сезон.

Ситуацията при Сините бе на противоположния полюс и там грешките валяха една след друга, а поръчки така и не бяха издадени.Вината за загубата падна върху плещите на черната овца в синята кухня Чоткин. Секунди след като взе синята му куртка, шеф Ангелов даде на Чоткин шанс за ново начало в отбора на Червените и възможност да продължи да се бори за голямата награда от 100 000 лв. и титлата “Най-добър готвач на България”.