Сред тях са "Добър ден, море", която тази година става на 50 години и "Здравей, как си приятелю", която дава името на мюзикъла. Уникалният музикален спектакъл вплита текстове на познати на всички ни песни с автори Петя Дубарова, Павел Матев, Михаил Белчев. През годините те са изпълнявани от Тони Димитрова, отишлия си без време Пламен Ставрев, "Тоника", "Тоника СВ", "Домино" и "Фамилия Тоника", а от 20 април ще можете да ги чуете на живо от утвърдени звезди на Музикалния театър като Олга Михайлова-Динова, Добромир Момеков, Людмила Козарева, но и младите попълнения, сред които поппевицата Кръстина Кокорска-Криста.

Идеята е на Еделина Кънева, която също ще видим на сцената, а либретото на Юрий Дачев. В представлението той събира няколко стари приятели на среща на випуска в единия край на Морската градина в Бургас, докато в другия й край настоящите абитуриенти празнуват завършването си. Морският град е знаков не само за неговия гражданин-маестро Диомов, но и за Кънева, която е започнала своята кариера там, разказа директорката на Музикалния театър на среща с журналисти преди часове. От там тръгва кариерата и на Камен Воденичаров, който е режисьор.

"Постановката е обяснение в любов към поколението на моите родители", заяви Воденичаров, който за първи път се нагърбва с отговорността да бъде режисьор на мюзикъл.

Екипът започва репетиции едва на 1 март и само за месец и половина е готов за премиера, което е истински рекорд, обясни Кънева. Покани за гостувания на мюзикъла по любимите песни пристигат от цялата страна, но засега представлението ще се играе първо на 20 април, а следващите дати са 21 април, 10 май и 2 юни. Интересът на публиката е голяма и вече са разпродадени по над 500 места за двете премиери, така че не чакайте последния момент за билети, съветва Hotnews.bg.