59-годишният актьор беше забелязан да използва патерици преди месеци, но така и не стана ясно какво точно се е случило. Сега Азиз Ансари, неговата колега и режисьор на предстоящия филм "Good Fortune", заяви, че звездата се е наранил при инцидент на снимачната площадка на лентата.

По време на CinemaCon 2024 в Лас Вегас, 41-годишният актьор и режисьор разкри, че звездата е счупил капачката на коляното си на снимачната площадка на филма "Good Fortune". "След около 15 дни след началото на снимките с мен, аз му казах: "Хей, просто отиди да се освежиш в гримьорната си за 15 минути". И той се спъна в един килим и извика: "Ааа, коляното ми", спомня си Ансари.

Ансари каза, че Рийвс е бил "такъв войник" след контузията, като отбеляза, че "той все още снима всичко, с изключение на някои сцени, в които трябвало да танцува салса". Той отбеляза, че Рийвс е изпълнявал екстремни каскади, без да се налага "да влиза в болница или нещо подобно".

Звездата от „Master of None“ похвали Киану като „боец“ след нараняването и обясни, че актьорът бил решен да снима колкото се може повече. „Засне всичко, с изключение на няколко сцени, в които трябваше да танцува салса, но и тях тепърва ще реализираме. Киану каза: „Мога да го направя!“, а ние:: „Киану, успокой се. Ще танцуваме салса веднага щом коляното ти оздравее."

Азис също изтъкна това, че актьора от „Джон Уик“ е правил екстремни каскадьорски работи през годините, без изобщо да се налага след това да ходи в болница или да се нуждае от медицински преглед. "Снимал се е във филмите за Джон Уик, във всички филми за Матрицата. В "Скорост" той действително се опита да скочи от колата в автобуса. Не беше дубльор, той го направи", изтъкна още Ансари.