Републиканска шампионка на България по спортни танци цели 5 поредни пъти печели и шампионата на Гърция, а впоследствие жъне успехи в целия свят и като спортист, и като хореограф и треньор на стотици шампиони. Тя е и международно признат съдия, както и дипломиран юрист и доктор по танцова терапия. Усмихнатата шампионка е горд собственик на верига танцови училища в Гърция и от 25 години е омъжена за гръцкия бизнесмен Константинос Хайнас. Всяка седмица тя пътува от Гърция до България заради шоуто „Денсинг старс“, където е съдия.

Преди години съдбата срещнала талантливата заралийка с голямата й любов в Гърция. Галена преподавала спортни танци, а Константинос искал да открие танцово училище. Чувствата им пламнали бавно, но горят до днес. Свързва ги и общ бизнес - въртят 10 танцови школи, които се славят с много добро име.

Преди да се впусне в това начинание, Константинос имал промоутърска компания в Лондон и организирал концерти на звезди от ранга на „Ролинг Стоунс“, Мадона и Шер. Печелил много добре, но не бил щастлив. Милионерът бил женен, но със съпругата си не се разбирал. Галена му поставила изрично условие – за да имат отношения, да се разведе с жена си. Така връзката им започнала на чисто.

JvvQvvn.md.jpg

Галена и мъжът й не бързали да станат родители, за да може тя да направи кариера. „Решението да се забавя с децата беше осъзнато и осмислено. Аз съм съдия по спортни танци, тренирам шампиони от различни държави и дълги години пътувах постоянно. Не исках заради работата ми да липсвам от вкъщи, друг да възпитава децата ми и да ги приспива вечер“, обяснява майката на 10-годишната Кейси и 9-годишната Зои.

Според нея всеки може да танцува, дори и най-голямото „дърво”, защото ритъмът е в човека, друг е въпросът кой колко се отпуска и си позволява да го направи.Разказва, че за първи път стъпва в залата за състезателни танци на 8 години. „Запали ме блясъкът на роклите бяха толкова вълшебни, а когато започнах да получавам купи и медали, любовта към танците пламна още повече и не ме е напуснала и до днес”, споделя чаровната дама.

Благодарение на танците, Галена Великова се научава да си поставя цели и да ги постига с много усилена и дисциплинирана работа. Затова извън сцената е много сериозна и консервативна. „Забелязвам, че и голямата ми дъщеря е същата. Предсказуема съм – например, винаги сядам на един и същи стол” – признава съдията по спортни танци.

Въпреки че през годините Галена Великова придобива голяма популярност в шоубизнеса и театъра, тя всъщност е юрист по образование. Възнамерявала да прави кариера като прокурор или адвокат, но съдбата решила друго. Тя има и академична титла като доктор по танцова терапия, която вече 15 години й помага на пациенти с депресия чрез иновативен авторски модел, който дава резултати даже и при пациенти с болестта на Паркинсон. „Моите цели винаги са били да печеля награди, медали и да имам призвание, но винаги още от малка виждах, че в танците има и терапевтична сила”, казва Галена Великова.