На тях се вижда, че херцогът на Съсекс е посочил като свое основно местожителство Щатите. За първи път обаче подобна информация е факт, след като двамата със съпругата му Мегън Маркъл напуснаха територията на Обединеното кралство през 2020 г.

Любопитно е, че преди няколко години, цитиран от Daily Mail, Хари заяви на събитие в Англия, че "Великобритания е моят дом и мястото, което обичам, а това никога няма да се промени". Емоционално, това може и да е истина, но ето че близо 5 години по-късно, налице са както промяната в местожителството, така и редицата скандали между него и останалите членове на Кралското семейство.

Самите документи, публикувани от Companies House посочват, че "принц Хенри Чарлз Албърт Дейвид, херцог на Съсекс е жител на САЩ", като промяната се е случила преди около година, на 29 юни 2023 г., пише "Вести". Датата съвпада сравнително и с момента, в който крал Чарлз III реши да отнеме имението "Frogmore Cottage", което се водеше на тяхно име и да го даде на брат си, принц Андрю. Това се случи след публикуването на скандалните мемоари на Хари - "Резервен" (Spare).