За да възстанови численото равенство между двата лагера, шеф Виктор Ангелов взе кардинално решение и изпрати любимата на Димитър - Симона в неговия отбор, слагайки край на престоя ѝ при Червените.

Надпреварата за предимство преди кулинарното предизвикателство се превърна в истинска фиеста от неспирен смях и забавление. Двата отбора трябваше да пукат балони по необичаен начин и Сините грабнаха победата, а енергичният Славейко и проницателната Царина се озоваха с оранжеви престилки заради липса на инициатива и борбеност.

Славейко напусна Кухнята на Ада.

Поставена пред опасността да напусне Hell’s Kitchen, Царина управлява червената кухня с твърда ръка и не изпусна ситуацията от контрол нито за миг, издавайки всички поръчки с помощта на своите съотборници. Хаосът при Сините зае централна роля, а грешките във водената от позитивния Славейко кухня не спряха да валят цяла вечер. Невъзможността му да се справи с поставената отговорна задача и липсата на цялостно развитие, принудиха шеф Ангелов да окачи куртката на френския възпитаник на стената на плача в Hell’s Kitchen.

Елиминацията на Славейко остави влюбения Димитър сам срещу всички в своя собствен отбор. Това доведе и до поредния изненадващ обрат в Кухнята на Ада. Младата брокерка Симона получи шанс да смени цветовете, които защитава в кухнята и без колебание се превърна в най-новия член на Сините, изравнявайки силите в борбата за надмощие между мълчаливия Димитър, топ сладкаря Сарамандов и един от най-бързо развиващите се готвачи в състезанието - Станислав.