Под звездното небе фасадата на столичен хотел оживя и се превърна във въздействащо произведение на изкуството, а публиката, дошла въпреки студа и дъжда, се наслади на достоен за възхищение спектакъл. Спиращият дъха 3D мапинг беше вдъхновен от новата кампания на модната платформа Answear „Облечи живота си с нещо безценно“, която ни подтиква се докоснем до непреходната красота и финес, и да превърнем всеки миг в преживяване. Светлинната феерия от цветове, форми и деликатни текстури, символизиращи нежната женска природа, изяществото на тъканите и преобразяващата сила на модата, беше посрещната възторжено в първия ден на най-мащабния светлинен фестивал, който ще превърне София в галерия под открито небе във вечерите до 12 май.

Провокирани от визията и посланието инфлуенсърите Биляна Славейкова-Бибонс, Елица Бехар, моделът Глория Петкова и участничките в актуалния сезон на телевизионното риалити „Ергенът“ Маги Томова и Екатерина Тодорова бяха първите зрители на зрелищното светлинно модно шоу „Скъпоценни моменти“. Спектакълът на Answear във вечерта на 9 май ни напомни да не отлагаме важните избори, да търсим път към хората и местата, с които сме свързани, да бъдем гъвкави и адаптивни, и да вървим през живота със стил.

В следващите вечери Фестивал на светлините LUNAR ще продължи да разпръсква светлинни послания и да преобразява фасади, паркове и площади. Изкуството на над 20 артисти от цял свят ще бъде представено по 4,5-километров пешеходен маршрут с видео и статичен 3D мапинг, светлинни инсталации, имерсивни преживявания и лазерно шоу. През тази година е обособена и нова фестивална зона - Южен парк 2. Достъпът до всички локации ще бъде безплатен, а светлините ще бъдат включени между 21:00 и 00:00 ч.