В крайна сметка Щонова и Месечков щурмуваха победата. DARA и Джими, Натали Трифонова и Димитър, Ивет Горанова и Тодор се наредиха след тях по вот в гласуването. Всяка от двойките първоначално изпълни по два танца, давайки всичко от себе си, за да покаже съвършенство и танцувална магия.

В първия етап на големия финал д-р Неделя Щонова и Атанас Месечков представиха аржентинско фюжън танго. Те изпълниха танца безупречно и получиха оценка от 39 точки. Следващата звездна двойка във финалната вечер бе Ивет Горанова и Тодор, които бяха избрали шоуденс за първия си танц. За него двамата получиха 38 точки. Натали Трифонова и Димитър излязоха за своя първи танц на сцената трети. Те бяха избрали фрийстайл, с който да покажат уменията си. Журито бе сразено и даде пълен комплект от 40 точки. И DARA с нейният партньор Джими заложиха на фрийстайл за последната си изява на сцената на шоуто. Танцът им беше наистина впечатляващ и съвсем адекватно получи 40 точки от журито.

Вторият танц на Неделя Щонова и Наско Месечков бе феноменален фрийстайл, който бе оценен от журито с 39 точки. След тях излязоха Натали Трифонова и Джими, които отново заложиха на фрийстайла и получиха 39 точки. Последва вторият танц на Ивет и Тодор, които този път заложиха на фрийстайл и грабнаха максимума - 40 точки. Вторият танц на DARA и Джими този път беше шоуденс и бе оценен също с 40-ка.

След като стана ясно, че Ивет Горанова и Тодор остават на почетното четвърто място спрямо зрителският вот, дойде време за същинския финал и шампионските танци на трите двойки, борещи се за победата. Последният танц на Неделя Щонова и Атанас Месечков бе обявен от Галена Великова - двамата трябваше да изпълнят румба. След тях на паркета излязоха Натали Трифонова и Димитър, чийто танц, избран от журито, бе самба. DARA и Джими пък получиха задача от Илияна Раева да танцуват на финала пасо добле.