Опроверга я приближената до Лили Иванова - журналистката Валерия Велева. От два дни черната вест е сред най-тиражираните в медиите, като се твърди, че певицата е погребала сестра си Магда тайно и в много тесен кръг.

"От известно време една "новина" се върти из жълтите медии, препечатва се и се мултиплицира: "Лили Иванова погреба сестра си в пълна тайна", пишат и на никого не му идва на ум (или умишлено не иска) да се обади и да попита в офиса на примата - вярно ли е или не", коментира Велева. "Вместо това четем вече и в по-сериозни издания: "Естрадната примадона е спуснала информационно ембарго относно смъртта на кака си, защото не искала да се натоварва излишно с емоции, които не й носят положителен заряд". Е, искам на всички да кажа - ТОВА НЕ Е ВЯРНО!", заяви журналистката, която написа и биографична книга за естрадната звезда.

"Вярно, че всяка "новина", клюка или слух около най-голямото име на бг попмузика предизвика щур интерес, но моля, ви колеги, поне спазвайте някакви етични норми. Никой няма да откаже, ако попитате, каквото искате за живота на Лили Иванова. Ами, ако видите сестрата на Лили Иванова в публиката на концерта й в Народния театър? Ще се извините ли? Какъв е този хъс да сриваме публичните личности, да омаскаряваме? И докога? Нищо свято не остана!", написа още Валева, която използват цитат от дневника на Лили Иванова.