Тъжителка в точещия се от 2022 г. процес е актрисата Седа Чакмаксой. Тя твърди, че с екранния Акиф не се познавали, преди да й налети. Двамата се видели за пръв път в заведение, а после той предложил да й покаже сградата на частния си театър.Седа придружила тв любимеца до храма на Мелпомена, където той се нахвърлил да я целува и опипва против волята й.

„Отдръпнах се и побягнах, а Фатих ме подгони. Преследваше ме дори когато излязох навън“, пояснява блондинката. И допълва, че душманинът й бил под влияние на голямо количество изпит алкохол. „Още помня отровния му дъх, вонята, която се носеше от устата му“, допълва тя.

Ответникът по делото се кълне, че е невинен. Той дори е предоставил на съда доказателства, че 4 дни след срещата им в театъра двамата със Седа отново излезли на среща и помежду им нямало абсолютно никакво напрежение.

Коюноолу се замогнал доста покрай участията си в тв и кинопродукции, но изкарал немалко пари и благодарение на талантлив български драматург. 45-годишният актьор има изнесени стотици представления из цяла Турция с хитовата пиеса на Христо Бойчев „Полковникът птица“. Фатих винаги е подчертавал в интервютата си, че предпочита да твори на сцена. Заклета театралка като него е и съпругата му – красавицата Айча Айкут.