63-годишният Клуни обикновено застава пред камера за пищни холивудски продукции, а сега изненадващо реши да се върне към корените си като актьор и да пренесе таланта си на театрална сцена. Дългоочакваната пиеса, в която ще участва е адаптация на неговата журналистическа драма от 2005 г. „Лека нощ и късмет“, която е планирана за премиера през пролетта на 2025 г.

Мястото на пиесата на Клуни е Шубърт Тиътър на легендарния Бродуей. В изявление той разкри за новия си проект: „За мен е чест да се върна на сцената след всички тези години, особено на Бродуей, в тази форма на изкуство и на място, което е целта на всички актьори.“

Филмовата звезда ще влезе в ролята на журналиста Едуард Р. Мъроу, първоначално изигран от Дейвид Стратеърн, в „Лека нощ и късмет“. В оригиналния филм Клуни играе ролята на колегата на Мъроу Фред У. Френдли. Сценарият за сценичната версия също е написан от звездата от „Бандата на Оушън“, но Клуни оставя режисурата на колегата си Дейвид Кромер.

Колегата на Клуни - Робърт Дауни Джуниър пък ще се появи в нова постановка на американския драматург Аяд Ахтар, който е и носител на наградата "Пулицър". Той ще играе главната роля в McNeal, историята на писател, който се бори с отчужден син, нов роман и още много други проблеми. Пиесата ще бъде режисирана от носителя на "Тони" Бартлет Шер, известен с постановката "Да убиеш присмехулник" през 2018 г.В последния сезон на Бродуей дебютираха и други холивудски актьори, включително Стив Карел и Рейчъл Макадамс.