Тя е потресена от поведението на Алек, който не избра нито Надежда, нито Магдалена в последния епизод този сезон. Алек дори не събра смелостта да се покаже пред двете влюбени в него жени и ги отряза с презаписано съобщение.

"Сигурно се чудите защо не съм сред вас и искам да знаете, че не ме интересува какво ще си помислят хората! Не съм дошъл тук с очаквания! Аз самият не се разбирам напълно в последните няколко седмици! Не ми дреме, че ще ме приемат като страхливец", отсече от екрана ергенът.

Решението на бизнесмена е повлияно от последния гост на предаването - майка му Ксения. В крайна сметка той изостави двете си горещи изгори, които месеци наред се бориха за сърцето му в имението на любовта, което вбеси феновете на шоуто, включително и бившата участничка.

"Той не намери мъжкото в себе си, за да им го каже в очите. Това не подкрепям. Той може да си направи собствения избор и това е окей, но не съм окей с това как той направи това решение. Начинът, по който им съобщи на тези две жени, които преди 24 часа ги целуваше, обръщаше им такова внимание и показваше с езика на тялото си, че ги харесва", категорична е Гърдева пред "България днес", която отсече: "Това е неспособност да се изправиш и да кажеш как се чувстваш, което прави Алек слаб мъж!"