Двете звездни готвачки, които първоначално разменяха мили очички в Hell's Kitchen, хич не се долюбват, а победата на едната в кулинарната надпревара, изобщо не може да се приеме и преглътне от останалата на второ място. Ромската фолк фурия не успя да стане първа в Звездния отбор на шоуто и това видимо я мъчи още след като е станало ясно това. Не случайно по-рано имаше слухове, че Бони печели, а в крайна сметка с днешна дата се разбра, че победителя е друг - псиоложката Алекс. Според запознати самата изпълнителка направила така, че от по-рано да се говори и пише, че тя печели, а дефакто е друг.

Сега, когато истината излезе на яве пък започнаха да се появяват грозни информации под формата на статии засягащи Гърдева, с цел да я злепостяват в обществото. Те изкарват, че ергенката е емоционално травмирана жена, нестабилна и неуравновесена, като информацията идвала уж от хора от екипа на Hell‘s kitchen, пожелали анонимност.

Очеряща статия описва Александра така: "психоложката със съмнителна кариера влязла с една торба лекарства в предаването и оставила сащисани останалите участници". „Постоянно изпадаше в някакви безумни истерии. Когато нямаше камери, Алекс ставаше коренно различен човек, лабилен и неадекватен. Често излизаше да плаче безпричинно“, разкриват източници. Тя редовно крещяла и изпадала в крайни емоционални състояния, особено когато някой друг печели. Фенове на риалити предаването също доловиха известна доза фалшивост в поведението й. Според тях Алекс обича да го играе жертва и тази роля много добре й се удава, особено когато усети, че губи почва под краката си. „Ако не можеш да владееш емоциите си и да реагираш адекватно и спокойно, какъв психолог може да се наречеш и какви професионални съвети може да дадеш на пациентите си?!“, питат се задкулисно.

Чудно защо тези твърдения за Гърдева се появяват едва след финала на кулинарното състезание. Очернащият пиар бил атака от страна на отмъстителната Бони, която намерила начин да плюе по победителката, защото очевидно трудно приема нейната победа в играта, коментират в средите. Хора, които познават огнената фурия от Сливен повече от добре, са категорични, че тя е абсолютно способна на такава акция. "Много е завистлива и злобничка. Нищо чудно, че със Софи Маринова имат изострени отношения от години. Всички видяхме неотдавна каква беше реакцията й към Софка, която все пак е номер 1 и това я изяжда вътрешно", коментират поведението на Бони странични наблюдатели.